Over ons

Nederlands Transplantatie Voetbalteam
Het team dat deelnam aan de World Transplant Games in Newcastle 2019

Hoe het begon

 

In december 2018 zijn er een aantal mensen die een orgaantransplantatie hebben gehad bij elkaar gekomen om te praten over een voetbalteam. Zo werd het Nederlands Transplantatie Voetbalteam geboren.

De eerste training van ons team heeft plaatsgevonden in sporthal 't Gooi in Hilversum en het team bestond toen uit 6 spelers. In oktober van 2019, dus een kleine 10 maanden verder, waren we inmiddels gegroeid naar 21 spelers. 

Na deze periode kwam er helaas een pandemie opzetten waar iedereen last van had, dus ook ons team. Corona had heel de wereld in zijn macht en daardoor konden en mochten we lange tijd niet trainen of spelen.

Gelukkig werden in mei 2021 de maatregelen versoepeld en werd sporten weer mogelijk. Ondanks de periode van verplichte rust zijn we toch nog gegroeid. Inmiddels tellen we in maart 2023 38 spelers. En zijn we door FlexLeaseCompany.nl in een nieuw tenue gestoken. Hier zijn we ontzettend blij mee en trots op.


Onze doelen

 

We hebben onder andere als doelstelling om in Nederland een eigen competitie op te zetten die bestaat uit transplantatie voetbalteams. We proberen dan bv. met regioteams te gaan werken.

We trainen maandelijks, telkens op een andere locatie in Nederland. Daarnaast spelen we regelmatig een wedstrijd tegen andere teams. Meestal 7 tegen 7 maar doel is om uiteindelijk ook naar 11 tegen 11 te gaan.

Een ander doel is om aan (internationale) toernooien deel te nemen om zo meer aandacht te vragen voor orgaandonatie en om natuurlijk ons team te promoten en dat voetballen na een transplantatie mogelijk is. We spelen met enkele aangepaste regels. Zo is fysiek contact verboden en mogen er geen slidings gemaakt worden. Neem gerust eens een kijkje tijdens één van onze activiteiten.