Eerste winst in een 11:11 wedstrijd

 

Wederom een hele mooie zonnige dag. En dat in Volendam, waar het ook heel koud en winderig kan zijn. Dat wisten we nog van de vorige keer dat we daar uitgenodigd waren. 13 mei stond het team van Peter Marsé tegen ons in het veld. Peter is zelf ook lid van ons team, dus een wedstrijd met een mooie achtergrond. Het damesteam van RVV LMO was aangevuld met enkele heren. Onder leiding van goed fluitende scheidsrechter werd er in het Kras Stadion en zeer leuke en amusante wedstrijd op de kunstmat gelegd. Het spel golfde lekker op en neer, en beide teams kregen flinke kansen. Mooi voor het Nederlands Transplantatie Voetbalteam is dat wij één kans meer benutte dan het team van RVV LMO. Dit resulteerde in een 5-4 overwinning.

Volendam zorgde nog voor beide teams kaartjes voor de wedstrijd Volendam-Sparta, en dus ook bij deze wedstrijd waren er alleen maar winnaars. Het grote Volendam won ook nog eens met 2-1 van Sparta.

Ook werden er opnamen gemaakt door BNN/Vara die deze dag Ivo volgde. Ivo mocht ook nog eens met de scheidsrechter die Volendam-Sparta floot het veld op, zelfs de tos doen en dat terwijl op TV tijdens de live opname er nog eens extra aandacht geschonken werd voor orgaandonatie. 

Dus de dag was compleet!

Volgende week, 21 mei, dan spelen we weer een wedstrijd. nu tegen de BN-ers en oud-profs van het RTL7-sterrenteam. Ook tijdens deze wedstrijd zullen er opnames gemaakt worden door BNN/Vara. 

Lokatie is FC Lienden, molenstraat 18, 4033AV Lienden. Aanvang is omstreeks 14.00 uur. Toegang is gratis!

Frankrijk uit, altijd lastig.....

 

6 mei 2023 is een dag om niet snel te vergeten. Dat is de dag waarop wij, het Nederlands Transplantatie Voetbalteam, het opnamen tegen onze Franse collega's.

Vorig jaar waren zij met hun team naar Lienden toe gekomen om het tegen ons op te nemen. Nu dus het uitduel. Het was een topdag. Een schitterende ambiance, een mooi stadion van AS Nancy als decor, en het weer was top.

Helaas hadden we vanwege blessures en familieomstandigheden een (te) kleine selectie voor deze wedstrijd, maar dat mocht de pret niet drukken.

We wisten dat Frankrijk een goed elftal had, dat hadden we in Lienden gemerkt. En ook deze wedstrijd waren ze een maat te groot voor ons. Maar dat maakt niet uit, we zijn allemaal winnaars. De belangrijkste wedstrijd van hun leven hebben we al gewonnen en daar zijn we blij en trots op. Zonder die wedstrijd , de transplantatie, zou de wedstrijd tegen Frankrijk immers nooit gespeeld kunnen worden. 

Volgend evenement is de wedstrijd een week later op 13 mei in het stadion van Volendam tegen het damesteam van RVV LMO.

17 en 18 juni 2023: NLTX CUP 2023!!!!!

 

Zet deze datum in uw agenda. Dit belooft een heel mooi evenement te worden met naast 2 of 3 teams van Nederland ook 2 teams van Engeland en een team van Frankrijk en Wales meedoen. We hopen Ierland nog te strikken.

Het is een 7 tegen 7 toernooi en alles is geregeld. Van lokatie tot verzekering, en van scheidsrechters tot de medailles en bekers.

 

We hopen op mooi weer en we zijn vv ZIGO uit Tilburg dankbaar voor hun gastvrijheid dat weekend. 

 

Op deze poster staan alle sponsoren die het mogelijk maken om dit evenement plaats te laten vinden.

Sponsoren DANKJEWEL!

26 maart in het BUKO stadion van Telstar

 

Wat een voorrecht hebben we toch met ons team. Ons netwerk wordt steeds maar groter en dat betekend ook steeds meer mooiere affiches. Zo stonden we op 26 maart in het BUKO stadion van Telstar. Daar speelden we tegen het 35+ team van Alliance '22. Een geweldige leuke tegenstander om tegen te spelen. Ondanks het verlies. Mooi om te zien dat Telstar ons de mogelijkheid gaf om ons te presenteren in het stadion en op deze manier zo ook aandacht te vragen voor orgaandonatie. Na de wedstrijd bleven de meeste spelers kijken naar de wedstrijd Volendam-Jong Ajax. 

Het volgende station waar we stoppen is het stadion van AS Nancy in Frankrijk. Stade Marcel Picot is dan het decor. Kan een kleine 20.000 toeschouwers in. Belooft weer een spektakel te worden.

Waar een simpele afspraak wel niet toe kan leiden

 

Al enkele jaren hebben we een hele goede band met  Uniek Sporten Tilburg en Sportbureau Tilburg. Onze contactpersoon aldaar heeft al veel voor ons betekend. Zij regelt o.a. ook de zaal als we tegen de politie in februari spelen, maar zorgt ook voor de nodige aandacht in de media en helpt ons met ideeën te bedenken en ook uit te voeren. Nu is zij zelf speelster van Brabantia vrouwen 35+ en zo ontstond het idee om eens tegen elkaar te spelen. Nu bestaat de vrouwenafdeling van Brabantia 50 jaar, en werd er dus een jubileumwedstrijd gepland tegen elkaar. Hier kreeg mijn bij Brabantia lucht van en zo werd een wedstrijd een heus toernooitje met naast 2 teams van NLTX, het vrouwen 35+ team, Dames 1 van Brabantia en een team van jeugdtrainers van Brabantia. Voorafgaand aan het toernooi werden we enorm verrast door de voorzitter van Brabantia en Brabbie, de mascotte. De hoofdsponsoren van Brabantia (NH1816 en Wonen en Welzijn) en Brabantia zelf hadden een hele mooie cheque voor ons team. Een bedrag van €1500,- stond er maar liefst op geschreven. Wow, Wow en nog eens Wow, niet te bevatten zo'n mooi gebaar. Echt geweldig! Het toernooi was enorm gezellig leuk en spannend. En ook de afterparty was gewoon top geregeld! 

Brabantia, we sluiten jullie in ons hart, en we komen graag volgend jaar terug om weer een gezellig avondtoernooi te spelen (een cheque is dan niet nodig 😁).

Jullie zijn allemaal enorme TOPPERS!

2e editie Politie Tilburg - NLTX is er eentje om voor altijd te herinneren

 

3 jaar geleden hadden we afgesproken dat we jaarlijks in februari tegen de politie Tilburg in de zaal zouden spelen. Alles voor een 2e match was geregeld, maar iets met corona zorgde ervoor dat deze wedstrijd pas in februari 2023 weer op het programma stond.

 

En het werd een bijzondere editie. Niet zozeer vanwege de uitslag (5-4 voor de vrienden en vriendinnen van de Politie), maar een dag voor kerst overleed één van de agenten. De man met wie ik de wedstrijden regelde en ook nog eens de vader van onze eigen fysio overleed op 24 december.

Een reden voor mij om deze wedstrijd op te dragen aan deze man, en collega van onze tegenstander van die dag. De zaal was goed gevuld met mensen die deze keer niet alleen voor ons kwamen, en terecht. 

Persoonlijk vond ik het heel fijn om de vrouw van en moeder van onze fysio persoonlijk een hart onder de riem te steken. Tuurlijk werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis.

 

Afgesproken hebben we dat we jaarlijks gaan strijden om de Sander van Assouw Cup, en wie deze ook wint, hij zal altijd een plaatsje op het politiebureau krijgen. Sander, we zullen je nooit vergeten!

Internationaal Toernooi bv vv ZIGO krijgt vorm

 

De voorbereidingen voor het toernooi op 17 en 18 juni is in volle gang. Vele gesprekken zijn al gevoerd en de meeste daarvan met positieve afloop. Zo zijn we welkom bij vvZigo in Tilburg om daar het toernooi te houden. Verder zijn er gesprekken gevoerd met sponsoren om ervoor te zorgen dat het toernooi een ovnergetelijk weekend wordt. Scheidsrechters zijn geregeld, en er komen maar liefst 9 teams uit 6 landen. Spanje, Italië, Frankrijk, Wales, Engeland en Nederland zullen deelnemen aan het toernooi en sommige landen zelfs 2 teams. Het is een 7 tegen 7 toernooi met enkele speciale regels die gelden voor getransplanteerde voetballers. Het is wel een dynamisch toernooi waar het spelletje op en neer zal gaan. We hopen op mooie wedstrijden, spectaculaire doelpunten en vele toeschouwers. Dus neem je gezin, opa en/of oma, ooms en tantes, vrienden en vriendinnen mee naar de Jac van Vollenhovenstraat in Tilburg. Voor de kinderen zal er door het BeweegBuro een side-event gehouden worden, maar ik heb me laten vertellen dat ook de ouders het leuk vinden. Tot ziens, tot 17 en 18 juni!

Einde van 2022 is in zicht, en wat een jaar was het weer!

 

half december 2022, heel het jaar door mooi voetbalweer gehad bij een lekkere temperatuur. Nu vriest het slechts 1 week dit jaar en uitgerekend vannacht moest het -9 zijn. In de ochtend is het nog -5 als we eerst het jaar binnen afsluiten in de kantine van Willem II voetbalacademie. Er was genoeg taart voor iedereen en zelfs de supporters en de mensen van Willem II konden lekker mee-eten. En nog hielden we een taart over. Deze maar aan de mensen van Willem II gegeven die de dag erop nog gingen schoonmaken. 

Na de koffie en de taart lekker naar buiten gegaan waar de temperatuur al weer was gestegen naar -4 met een gevoelstemperatuur van -10, brrrrr. Supporters bleven dan ook slim binnen zitten. De training was lekker ontspannen maar wel intensief vanwege de kou. Als afsluiter een lekkere lange partij gespeeld. Gelukkig was het water dat uit de douches kwam lekker warm, en dat is in deze tijd ook niet meer zeker gezien de enorme hoge kosten voor gas, water en licht.

2022 is ten einde voor ons en een mooi 2023 staat voor de deur. Met daarin een toernooi wat we zelf gaan organiseren, vele mooie wedstrijden waaronder 2x tegen GBIDK, RTL7-sterrenteam, de artsten, voorwedstrijden bij Volendam en Telstar en natuurlijk trainingen bij oa Willem II en FC Lienden. Het belooft weer een geweldig jaar te worden. Een bijzonder jaar want we gaan het 5e levensjaar in. En wie had dat gedacht aan het begin van ons bestaan!

13 November, weer een leuke wedstrijd en nog steeds schijnt de zon

 

Ongekend wat er met de temperatuur buiten aan de hand is. Half november, 15 graden, en we spelen weer een wedstrijdje.

Nu waren de tegenstanders mensen met een uitstekende conditie. En dat konden we ook wel verwachten daar we nl tegen Beweegburo uit Tilburg speelden. Allemaal mensen die een sporthart hebben en die deze als docent op een school doorgeven aan hun leerlingen. Het was een enerverende wedstrijd waarbij wij toch wel heel veel kansen misten. Maar we hebben ook weer een lid erbij. En wat voor eentje, no ja eentje, zeg maar gerust één. Hij is 2,04 meter groot. Dus alle hoge ballen op Jorik, want dat is zijn naam. En bijna een gouden debuut. Bij zijn eerste balactie schoot hij de bal rakelings voorlangs. Maar het was wel een amusante wedstrijd die geen winnaar verdiende en dat gebeurde dan oo niet. Daar we heel lang tegen een 4-2 achterstand stonden aan te kijken maakte we dat in de slotfase toch nog goed en zo eindigde deze pot in een 4-4 uitslag. Overigens werd deze wedstrijd opgeschrikt door een enorme brand die 100 meter verderop aan de gang was. 

Al met al een mooie middag waaruit weer een mooie samenwerking is ontstaan met Beweegburo Tilburg. 

FC Lienden, we kunnen er altijd terecht!

 

30 oktober, eind van het jaar komt eraan. Zo ook het koudere weer, althans dat zou je dus denken rond deze tijd van het jaar. Nu was het geen 30 graden, maar de 20 werd toch nog wel aangetikt. Prima voetbalweer en dat op de verjaardag van onze assistent trainer. 

FC Lienden is voor ons heel belangrijk. Ook nu weer mochten en konden we daar terecht. Door dit soort verenigingen is het mogelijk dat wij kunnen bestaan. Helaas staan de sponsoren niet voor ons in de rij, terwijl ik toch veel bedrijven en mensen benader. Het is gewoon moeilijk, zeker omdat we niet bekend zijn en niet in een reguliere competitie spelen. Dat is ook niet mogelijk met mensen die uit geheel Nederland en zelfs uit Duitsland komen. Daarom moeten we het hebben van onze maandelijkse activiteiten. En als die dan bij verenigingen zoals FC Lienden kunnen plaatsvinden dan is dat gewoonweg TOP! Daarom FC Lienden, BEDANKT dat jullie er zijn voor ons. We dragen jullie een warm hart toe!

17 septermber: Transplantatie cup editie 2022

 

Eindelijk is corona niet meer aanwezig om vele activiteiten die we eerder gepland hadden in de weg te staan. 

Zo ook onze wedstrijden tegen een team van artsen en assistenten om de felbegeerde Transplantatie-cup. De eerste editie werd nogal makkelijk gewonnen door de artsen. Buiten dat die kundig zijn met de patiënten kunnen deze ook een aardig potje ballen. Zeker met een keeper die in de hoofdklasse keept. Toch ging het deze editie niet zo makkelijk voor de artsen.

Omdat we veel spelers hadden, had ik onze groep opgesplitst in 2 teams. Daarom had ik ook het team van onze fysio Yoeri uitgenodigd om tegen ons te spelen. Zo stond er dus op het ene veld een team van de artsen en op het andere veld Zigo uit Tilburg. Zigo moest dus ook de lange rit naar Lienden maken om tegen ons spelen. En dat siert ze. Klasse dat ze dit doen.

Ieder team van NL zou een helft tegen de artsen spelen en een helft tegen Zigo. En de derde helft deden we natuurlijk samen. Dat de Transplantatie-Cup naar de artsen zou gaan was al wel duidelijk maar de score was een stuk kleiner dan vorig jaar. Ik schat nog een jaar of 2 en dan gaat het erom spannen wie hem wint. 

Maar we spelen natuurlijk om de boodschap die we uit willen dragen. Na een transplantatie hoef je niet in een hoekje stil te gaan zitten. Je kan gewoon lekker sporten en voetballen behoort zeker tot de mogelijkheden. Ben je getransplanteerd en je wilt lekker tegen de bal trappen? Laat met het weten. via het contactformulier kun je ons bereiken.

 

Wat een mooie prestatie weer!

 

Eindelijk was het dan zover. Na de WTG in Newcastle augustus 2019 werd er weer eens een toernooi gespeeld waarin we tegen onze collega's van andere landen konden spelen. 

We zaten met nagenoeg het gehele team in 1 hotel en ook de meeste supporters van het team waren daar aan het logeren. Een geweldige week hebben we er van gemaakt. En dat moest ook wel want het toernooi viel erg tegen. Net zoals in Newcastle zat er weinig smaak aan. Daar er in 2019 nog ietwat aan sfeer werd gedaan was deze in Oxford helemaal weg. Wellicht was deze met de Brexit meegegaan. Ondanks dat er enkele dingen beloofd waren was er dus nergens koffie, thee of laat staan wat water te verkrijgen. Nergens geen versnapering te vinden. Ja in een automaat die te bedienen was met het pasje van het Radley College, maar aangezien onze vriend Harry Potter nergens te vinden was bleef dus deze machine ook onaangeroerd. Dan maar terug naar het voetbal. Tot 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd had ik eindelijk al mijn spelers speelgerechtigd. 4 dagen lang bezig geweest om te regelen dat 5 spelers van NL1 mee mochten doen. Wat een ellende. Van hotel naar het college en weer terug om een uur later maar weer in de taxi te stappen en op zoek te gaan naar de arts die aanwezig zou moten zijn maar er dus niet was. Tot midden in de nacht gebeld worden om alles te nog maar eens uit te leggen. Maar uiteindelijk kon het toernooi beginnen. Alleen kregen we net voor de aftrap te horen dat de wedstrijden ingekort waren van 2x10 naar 2x7,5 minuut. Niemand wist waarom en uitleg kregen we niet. En o ja, er was een team niet op komen dagen, dus het toernooi was nog korter geworden. Wij moesten met NL1 alle wedstrijden achter elkaar spelen terwijl er.genoeg ruimte was om het wat te rekken. Misschien deden ze het zodat we geen gebruik konden maken van de overheerlijke lunch die er niet was. Gelukkig waren Maddie en Babs zo vriendelijke om naar de Lidl te gaan en voor eten en drinken te zorgen. Echt top!

Terug naar het toernooi. Ja, kan er eigenlijk niet zoveel over vertellen dan dat NL2 helaas de wedstrijden (soms onverdiend) verloor en dat NL 1 de finale haalde tegen het onsportief harde Groot Brittanië 1. Net zoals in Newcastle gingen die als beesten tekeer op het veld. Duwen, trekken, schoppen, slidings zijn verboden bij het transplantatie voetbal en gelukkig hielden de Britten zich hier totaal niet aan. 

Ik ben dan ook op het laatste moment helemaal uit mijn plaat gegaan. Dat verdiende geen schoonheidsprijs, maar alle frustratie kwam eruit. Slechte verliezer, nee hoor. Als ze beter zijn in voetballen heb ik daar zeker vrede mee en alleen maar waardering voor ze. Maar dit toernooi ging echt alle proporties te buiten.

Daarom smaakte deze zilveren medaille voor mij als goud. Had verwacht dat GB1 en GB2 in de finale zouden staan. En dat hebben we net zoals in Newcastle weer voorkomen. Deze medaille hebben we met heel NL verdiend. Ondanks het toernooi koud en kil was hebben we wel een geweldige week met elkaar beleefd. Wedstrijd gezien in de FA cup tussen Oxford en Crystal Palace, Het mooie plaatsje Oxford bezocht en als klap po de vuurpijl op kosten van onze club uit eten geweest met de supporters. Dat was geweldig! ik ben supertrots op mijn spelersgroep, maar zeker ook op de supporters. Zonder hun was deze week niet zo mooi geweest!

De laatste training voor het Ek in Oxford!

 

Vandaag de laatste training voor het EK afgewerkt. Een losse training om zoveel mogelijk blessures te voorkomen. 16 spelers gaan er mee en daar waren er vandaag de meeste ervan. In Lienden schijnt altijd de zon, dus ook vandaag. Positiespelletje, pass en trapoefening en natuurlijk een partijspel, ach u kent het wel. Een redelijk normale training die serieuzer leek dan normaal. Is de stress toch aan het toenemen? Wie staat er in NL1 en wie in NL2? Op deze training werd dat bekend definitief gemaakt. Ze zijn er klaar voor. Mijn werk voor dit EK is klaar. De wedstrijden zullen ze zelf moeten spelen en laten zien dat je na een transplantatie ook kan voetballen. Ieder op zijn of haar niveau, en op zijn of haar manier. En dat is mogelijk binnen dit mooie team.

Gewoon weer lekker trainen in juli

 

17 juli stond er weer een "normale" training op het menu. Normaal inderdaad tussen haakjes, want normaal trainen is er eigelijk nooit erbij. Ons team bestaat ook uit een aantal lolbroeken en dat maakt het normaal trainen af en toe lastig. Nu doet de trainer zelf ook regelmatig "niet normaal" dus wat dat betreft past die ook prima in de groep. Het animo was hoog. 18 spelers en dat komt natuurlijk door het EK wat over een maand van start gaat. Nog 1 training voorafgaand aan dat EK, en dan gaan we een mooie week tegemoet. Iedereen heeft er zin in! En het mooie is dat er ook een grote groep supporters erbij is. 

De training van vandaag liep lekker, veel 6:6 geoefend en vooral veel afwerking gedaan. Op naar Oxford!

Zomerse avond in Zeeland

 

Kent u het liedje, Als de Klokken van Arnemuiden? Nou ik ook niet maar het bestaat wel, net zoals het jaarlijkse Erremuu Cup in Arnemuiden. Een toernooi dat al jaar en dag gespeeld wordt daar. Nu hadden wij ons voor dit toernooi ook ingeschreven (7 tegen 7) en zelfs met 2 teams. Echter kwamen de meeste spelers erachter dat het in Zeeland was, waardoor er op het laatste moment enkele gastspelers ingevlogen moesten worden. En inderdaad op vrijdagavond in de spits naar Zeeland rijden is geen pretje, zeker niet met 35 graden. Gelukkig was iedereen op tijd en werden er in elke poule 4 wedstrijden afgewerkt. Al snel werd duidelijk dat de tegenstanders geen rekening hielden met het niet fysiek spelen tegen ons. Sommige tegenstanders gingen er als blinde Zeeuwen erin. Hierdoor eindigde beide teams net buiten de prijzen. En eens te meer werd er duidelijk dat spelen tegen reguliere teams buitengewoon lasitig is. De volgende training is op 17 juli in Lienden. Dit is een training die op Oxford gericht is. Dus 6:6. Zin in!!

 

Eindelijk weer een training

 

Na de wedstrijden van de afgelopen tijd is het weer eens tijd om lekker te trainen. Nou ja trainen, af en toe is het met de humor van enkele heren net comedy capers. En dat maakt het zo bijzonder leuk aan dit team. Tijd voor een geintje op zijn plaats moet kunnen, eigenlijk is daar altijd plaats voor bij ons. Ook konden we een nieuw gezicht begroeten vandaag. Bianca gaat ons team versterken en is nu al een aanvulling op de humor van de mannen. Dus dat komt helemaal goed. omdat we toch een beetje in voorbereiding zijn op de Europese Spelen in Oxford werd er na de warming up en een rondootje 6 tegen 6 gespeeld op een veld met de afmetingen die we in Oxford ook hebben. Leuke spelsituaties werden vertoond en dat doet een trainer goed, die overigens zelf ook meedeed en natuurlijk bij het winnende team 😁. Deze zelfde week gaan we nog op toernooi in Zeeland. We nemen dan deel aan een 45+ toernooi.

 

Transfit Sportdag 21 mei 2022

 

Het bestuur van de Stichting Sport en Transplantatie heeft na veel inzet de allereerste TransFit Sportdag geregeld. Wij, als Nederlands Transplantatie Voetbalteam, zullen deze dag afsluiten met een wedstrijd tegen het RTL7-Sterrenteam. Een team met enkele mooie namen die er voor zorgde dat er langs de velden vele (vrouwelijke) toeschouwers stonden te kijken naar onze wedstrijd (lees de benen van Glen Helder en persoonlijkheid John Williams). Het was voor publiek, spelers en staf een geweldige ervaring. RTL7-sterren waren heel toegankelijk en vele dames wilden maar al te graag met de sterren op de foto. Danilo Kuipers (zangtalent), Jeand Doest (balgoochelaar) John Williams (hoefde eindelijk niet eens te klussen), Good Old Glen Helder (bij hem kan je altijd een gokje wagen)  waren enkele namen van het sterrenteam. Eigenlijk stonden er dus 2 sterrenteams op het veld 😁. Omdat de sterren van RTL een wereldkampioen straatvoetbal hadden en een wereldkampioen panna wonnen zij terecht deze memorabele wedstrijd. John Williams heeft toegezegd dat we volgend jaar deze wedstrijd over doen met nog meer Sterren van RTL. Gaaf toch!

 

Een lekkere overwinning

 

Na de mooie wedstrijd tegen de Fransen, gaat ondertussen ons project “Voetbal” gewoon door. We proberen zoveel mogelijk mensen die getransplanteerd zijn te bereiken en aan te laten sluiten bij ons team. 14 mei was Wageningen en omgeving aan de beurt om met ons in aanraking te komen. Weer een zonnige dag en ditmaal waren we te gast bij SKV Wageningen. Een 7 tegen 7 wedstrijd, met een vrij sterk Nederlandse selectie deze keer. Ook hier werd het publiek weer vermaakt met vele en mooie doelpunten. En, deze keer trokken wij aan het langste eind. Een lekkere overwinning, dat doet een mens goed. Ook de 3e helft was prima. Friet van de schaal smaakte goed. Volgende stop: RTL7-sterrenteam.

 

Eindelijk, Eindelijk, EIndelijk

 

Na diverse keren dit evenement uitgesteld te moeten hebben vanwege corona, was 17 april de dag waar we zo lang naar uitgekeken hadden. Onze allereerste echte interland tegen Frankrijk. 11 tegen 11 op een normaal veld. Iets wat we nog nooit eerder hadden gedaan. Maar ongeacht de uitslag, vandaag stonden er 20 Nederlandse winnaars op het veld. De zon scheen volop, en de tribune was goed gevuld. Zoals het bij een echte interland hoort, werden ook nu eerst het Franse volkslied gespeeld waarna uit volle borst het Wilhelmus klonk. Gaaf om die strakke koppies te zien, maar als snel veranderde dit in grote glimlachen op de gezichten van de Nederlandse en Franse Spelers. Ondanks dat we de wedstrijd verloren was het een topdag. Iedereen heeft kunnen zien dat je met een orgaandonor een interland kan spelen. Iedereen geeft gewoon meer dan 100%. Iedereen op zijn of haar manier en iedereen op zijn of haar niveau.

 

Zo gaaf om voor deze groep te mogen staan!

Jubileumwedstrijd bij SV NVC

 

Bij vereniging SV NVC hadden ze wat te vieren. En niet zomaar iets. Hun G-afdeling bestand maar liefst 25 jaar, en daar wilden ze een mooi feest van maken. En wij, het Nederlands Transplantatie Voetbalteam, werden uitgenodigd om tegen deze kampioenen te spelen. Daar zeiden we geen nee tegen natuurlijk. Het is een eer om hiervoor uitgenodigd te worden en het is een eer om in ons team te spelen. Het werd een schitterende wedstrijd met het publiek als winnaar. Mooie doelpunten, veel doelpunten, panna’s, en schitterend weer waren de ingrediënten van deze wedstrijd. Met als hoogtepunt voor ons allemaal, de scheidsrechter. Niemand minder dan Dennis Higler, Europese topscheidsrechter, floot deze wedstrijd en zette zich belangeloos in deze middag. Een voorbeeld voor velen!

Trainen in het Frans Heesenstadion van Top OSS

 

13 maart zijn we te gast in het Frans Heesenstadion van Top OSS. Hier zouden we dan eigenlijk die dag tegen Engeland spelen maar vanwege Corona mochten de Engelsen van hun organisatie niet afreizen. Maar niet getreurd, vandaag gewoon lekker trainen in dit mooie stadion. Ons rustig voorbereiden op de Interland tegen Frankrijk op 17 april aanstaande.

Overigens wordt op 28/29 mei 2022 hier in het Frans Heesenstadion alsnog de interlands tegen Engeland afgewerkt. Interlands, jazeker er zullen van beide landen 2 teams tegen elkaar spelen. Het is dan 7:7 in verband met het aanstaande EK in Oxford waar 6 tegen 6 gespeeld gaat worden.

13 februari weer bij FC Lienden

 

Gelukkig heeft corona zich beperkt tot januari. In februari hebben we weer lekker kunnen trainen bij FC Lienden met Michiel van Rossen als nieuwe aanwinst. Ondanks de zon was het in het begin behoorlijk koud. Maar al snel warmde de zon alles op en liep het kwik tot aan de 12 graden. 

Hoe leuk is het om te zien dat als ze een oefening doorhebben er het fanatisme er vanaf spat. En dat met alleen maar lachende gezichten. Gaaf toch?

Helaas........

Het jaar is nog maar amper begonnen, en Corona geeft nu al weer in 2022 zijn visitekaartje af. Zowel de zaalwedstrijd van 13 februari tegen de politie, als de interland tegen Engeland op 13 maart zijn afgelast. Balen natuurlijk, maar beide wedstrijden worden opnieuw ingepland.

De Engelsen komen nu 28-29 mei 2022 naar Nederland. We komen met 2 teams en we spelen dan wedstrijden van 7 tegen 7.

Voor de wedstrijd tegen de politie zijn we nog op zoek naar een nieuwe datum.

13 februari gaan we nu wel trainen.

 

Laatste training van het jaar 2021 bij Willem II Voetbalacademie

12 december hebben we de laatste training van 2021 afgewerkt, Het was een bewogen jaar waarin Corona de spelmaker was om in voetbaltermen te blijven. Helaas werden alle ingeplande interlands afgelast. Gelukkig hebben we wel enkele andere mooie projecten kunnen uitvoeren. De mooiste was denk ik toch wel de wedstrijd tegen de artsen bij FC Lienden, die we in onze nieuwe tenues mochten spelen. Het was een topavond. Artsen, FlexLeaseCompany.nl en FC Lienden bedankt hiervoor. Vele toeschouwers waren die avond aanwezig en het noodweer bleef ons tijdens de wedstrijd bespaart.  

12 december dus de laatste training met een lekkere groep. Miezerig weer maar wel een lekkere temperatuur om te trainen. Afgesloten met een lekkere partij, zoals het hoort. 

Komend jaar staan de pijlen gericht op de Europese Spelen in Oxford, Engeland. In aanloop naar deze spelen staan er nog enkele mooie interlands en wedstrijden op het programma. Laten we hopen dat alles nu wel door kan gaan. We hebben zin in 2022!

4 nieuwe aanwinsten.........

op 14 november hebben we een heerlijke training afgewerkt in Lienden. Netjes zoals het hoort de QR codes gescand van de spelers en speelsters. Hoewel het dreigend was qua weer, bleef het wel droog. Een mooie grote groep van 17 spelers hadden we tot onze beschikking. Waarvan maar liefst 4 nieuwe leden. en 4 spelers die prima in de groep passen. Zowel qua karakter, persoonlijkheid en ook qua voetbal. Na een lekkere warming-up van de fysio hebben we een mooi positiespel gedaan in 2 groepen waarbij het niveau lekker hoog was. Een lekkere vlot lopende afwerkoefening en als toetje een mooi partijspel waarbij de nieuwe spelers/ster zich nadrukkelijk lieten zien. Verder een speler met Schots bloed die een schitterende kop-goal maakte, een Nederlandse Duitser die lekker stond te ballen op het middenveld en de rest die in een hoog tempo de wedstrijd speelde. Ik heb enorm genoten van de middag!

30 oktober, multi-sporten in Prinsenbeek

Er was met enkele andere sporten van Sport en Transplantatie een zal gehuurd in Prinsenbeek om aan de mensen in de omgeving te laten zien waar we voor staan en wat we doen binnen onze stichting. Naast voetbal waren ook volleybal, tafeltennis en badminton aanwezig. Mooi om te zien dat er interactie tussen de verschillende sporters en sporten was. Iedereen die aanwezig was kon meedoen. En daar werd ook mooi gebruikt van gemaakt. Enkele nieuwe leden hebben zich die dag aangemeld, waaronder ook 2 voetballers. We groeien nog steeds......en dat is heel mooi!

Volgende maand weer een training op ons vertrouwde complex van FC Lienden. 

 

4 oktober wedstrijd tegen GBIDK

Op 4 oktober stond weer de jaarlijkse clash tegen gratis bier in de kantine, beter bekend als GBIDK. Net zoals vorig jaar werd het weer een heerlijke, spectaculaire, vriendschappelijke wedstrijd. En wederom gewonnen door GBIDK. We hebben een goede eerste helft neergelegd op de mat, zoals we dat altijd doen. De 2e helft was ook zoals altijd, helaas. Conditioneel leggen we het nog steeds af. Maar wel heel veel mooie en goede dingen op het veld gezien. 

Afgesproken is om deze wedstrijd jaarlijks in het eerste weekend van oktober te spelen op het complex van AGOVV. Een TOP tegenstander die snapt waar het om gaat. Plezier in en rond het veld!

HELAAS, WEDSTRIJD TEGEN FRANKRIJK OPNIEUW UITGESTELD

 

De wedstrijd die op 10 oktober gepland stond tegen Frankrijk gaat helaas weer niet door. Vanwege het feit dat Nederland op rood staat voor Frankrijk, kunnen onze Franse vrienden niet naar Nederland afreizen om deze wedstrijd op 10 oktober te spelen. Erg jammer maar het is even niet anders. 

De wedstrijd wordt nu in 2022 gespeeld.

LOON NAAR WERKEN

 

Na enkele keren de wedstrijd verplaatst te hebben vanwege corona was het gisterenavond 10 september dan eindelijk zover. Eindelijk mocht de wedstrijd tegen de artsen gespeeld gaan worden.

Er is heel veel tijd en effort in deze wedstrijd gestoken met als klapper natuurlijk dat we in onze nieuwe flitsende tenues mochten spelen. FlexLeaseCompany.nl was bereid gevonden om ons in het nieuw te steken, en daar zijn we megatrots op.

FC Lienden was weer bereid gevonden als gastheer, en alles was verder geregeld. En waar het er eerst niet naar uitzag waren de weergoden ook nog eens goedgezind.

We begonnen met een lekkere kop soep met broodjes die samen met onze tegenstander werden genuttigd, om ons vervolgens om te kleden. Ondertussen werd door ons promotieteam de nodige sleutelhangers, bloemstukken, macarons en loten verkocht aan de toeschouwers waardoor we een mooie opbrengst hebben opgehaald voor ons team. Iedereen ontzettend bedankt hiervoor. Daarnaast had het lokale winkelcentrum Timmer voor mooie prijzen voor de loterij geregeld. Zonder al deze mensen, toeschouwers, vrijwilligers, sponsoren en iedereen die ik vergeet was deze avond zeker niet mogelijk geweest.

Na een mooie foto gemaakt te hebben in ons nieuwe tenue, en samen met de artsen kon de wedstrijd beginnen.  De eerste helft verliep zoals we gewend zijn, overigens de tweede helft ook. De eerste helft mooie momenten, aanvallen en veel kansen gezien van “ons oranje”, maar de bal ging maar één keer in het doel van de artsen. De artsen vonden op hun beurt 2x doel in de eerste helft. Kortom, een mooie opgaande strijd, in snel en hoog tempo op en neer golvende eerste helft.

De tweede helft werd er van onze kant nog steeds goed gespeeld, enkele kansen werden gemist, maar er werden ook 3 hele mooie doelpunten van ons gemaakt. De artsen waren conditioneel beter, en dat bracht de eindstand dan ook in hun voordeel op 8-4. Een afgang, nee zeker niet!! We verkopen onze huid altijd duur en we weten dat we tegen normale teams dit beeld veelal blijven zien. En zeker geen afgang omdat we de wereld weer hebben laten zien wat er na een transplantatie weer mogelijk is. Bewegen en sporten op iedereen zijn of haar eigen niveau. Onderling respect was enorm, en daar kunnen heel wat voetballers en scheidsrechters een voorbeeld aannemen.

Na de wedstrijd werd de Transplantatie Cup overhandigd aan het winnende team, en nam Frank van het artsenteam nog even het woord waar heel veel mensen kippenvel van kregen. Na deze overhandiging en mooie speech werd de loterij voltooid waarna we met zijn allen een mooie avond afsloten met een hapje en een drankje.

Heel de avond was het droog, en op het moment dat ik met Marco v Eliveld het licht uitdeden bij FC Lienden kregen we 30 seconden een fikse bui. Zeiknat werden we, maar dat was het waard.

Ik kan het blijven zeggen, en ik doe het gewoon nog een keer:

WAT BEN IK TROTS DAT IK DIT TEAM MAG TRAINEN EN COACHEN!!!!

 

O ja, volgend jaar staat de wedstrijd weer in de agenda en artsen, namens ons en alle families en vrienden bedankt! Zonder jullie en de donoren was deze wedstrijd er nooit geweest!

Nog een heel mooi affiche in maar dan in oktober!

 

op zondag 10 oktober is het dan zover. Ook deze wedstrijd is al meerdere keren verzet vanwege de corona, maar de wedstrijd Nederland TX - Frankrijk TX staat voor deze dag in onze agenda. Dit is onze allereerste 11x11 interland. Ook een heel speciale wedstrijd dus voor ons team.

Dus zet in uw agenda: Vrijdag 10 oktober 2021, aanvang 14.30 uur, Locatie volgt z.s.m.

U KOMT TOCH OOK?

Een heel mooi affiche in september!

 

op vrijdag 10 september staat er iets moois te gebeuren. Dan zal er op het complex van FC Lienden een wedstrijd gespeeld worden. En niet zomaar een wedstrijd. Een wedstrijd tussen het Nederlands Transplantatie voetbalteam en een team van Artsen die betrokken zijn bij transplantaties.

Een wedstrijd die bij vele wel wat los zal maken, aan beide kanten. 

We hopen die vrijdagavond veel supporters te mogen ontvangen en hopelijk wordt dit een hele mooie avond.

Dus zet in uw agenda: Vrijdag 10 september 2021, aanvang 19.30 uur, aan de Molenstraat 18 te Lienden.

U KOMT TOCH OOK?

Pittige training op een warme lentedag

 

13 juni 2021, een mooie warme zonnige dag. En weer mogen we bij FC Lienden trainen. In verband met de zomerstop liggen veel verenigingen stil en wat is het dan tof om bij FC Lienden een uitvalsbasis te hebben.

Ons doel is het werken naar het eerste wereldkampioenschap voetbal in augustus/september 2022 in Cesenatico in Italië. Hopelijk is corona dan wereldwijd ver onder controle en kan het deze keer wel doorgaan. We snakken naar deze mooie uitdaging. Iedereen wil er naar toe werken om daar te schitteren. Vandaag is er dan ook een redelijke pittige training afgewerkt.

in juli hebben we naast de training ook een teamactiviteit gepland staan bij Koning Bal in Baarle Nassau. Wie wordt er koning Bal en wie de Droeftoeter?

 

Ze zijn het nog niet verleerd

 

Eindelijk, EIN-DE-LIJK! We mochten weer. Na heel lang wachten konden we 23 mei 2021 gelukkig weer eens trainen. Corona lijkt de strijd te verliezen, maar hiervoor hebben vele mensen een naaste moeten verliezen. Grote offers, veel te grote offers helaas. Moeder natuur is keihard.

23 mei dus, D-Day voor onze voetballers. Hier hadden we echt naar uitgekeken. Na de persconferentie van Rutte waarbij hij bekend maakte dat we weer mochten sporten kwamen de YEAH’s  gelijk in de groepsapp binnen.

Gelukkig hebben we een jaarplanning en was het even met FC Lienden schakelen dat we eraan kwamen 1e pinksterdag. Kantine was nog gesloten en douchen na afloop kon nog niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Een mooie opkomst van 16 spelers met volledige staf gaf dus duidelijk aan dat ze er zin in hadden. Zelfs een nieuwe speler mochten we verwelkomen. Na een kleine toespraak van onze eigen Frank de Boer in spé werd de warming-up geleidt door onze fysio. Daarna werd er een voetvolley toernooitje gespeeld waarbij het fanatisme ervan af spatte. Bij ieder punt een lekkere discussie met een knipoog over ballen die in of uit waren. Wil je winnen, dan moet je bij onze Harm in het team gaan zitten. Die telt heel eerlijk 😊. Uiteindelijk werd team zwart de duidelijke winnaar. Hierna deden we een lekkere lange partij. Hier moest zelfs de VAR aan te pas komen, maar die was resoluut. Doelpunt, bal was geheel over de lijn (zie foto).

 

Kortom, het was een lekkere opstarttraining en we hadden perfect voetbalweer. Iedereen had een lekker gevoel aan de training overgehouden. De ROAD TO ITALY 2022 is gestart. Daar zal zoals het er nu voor staat het eerste WK gehouden gaan worden. 13 juni staat de volgende training gepland. Locatie volgt z.s.m.

Wanneer mogen we weer trainen, Corona??

 

Inmiddels is het al april 2021. Kerst en nieuwjaar liggen al weer een heel eind achter ons. En nog steeds is er geen groen licht voor ons om te gaan trainen, laat staan een wedstrijd spelen. Mensen tot 27 jaar mogen inmiddels al wel weer aan de gang op het voetbalveld. Positief is wel dat bijna iedereen nu van ons team gevaccineerd is. 23 mei gaan we proberen om een training af te werken, geheel met de coronaregels in acht genomen natuurlijk. In groepjes van 4 zullen we gaan werken. Ondertussen zijn we wel druk bezig om de geplande training van dit jaar van een locatie te voorzien (is wel zo handig natuurlijk). Stilaan begint het allemaal weer te kriebelen. Corona, doe eens lief en houd eens op met ons spel te blokkeren. Je hebt nu lang genoeg de wereld in je greep gehad!

Een frisse training bij Willem II

 

Op 27 september was WIllem II uit Tilburg onze gastheer voor onze, wat achteraf bleek, laatste training voor een lange coronaperiode. Ondanks deze coronaperiode waarin we verkeren kwamen er op deze training toch maar liefst 3 nieuwe spelers hun kunsten vertonen. Jan van Putten, Keeper en Rik Nijskens en rookie Sammy Molenschot waren er in Tilburg voor de eerste keer van de partij. Ook Kim, een nieuwe fysio, liet haar kunsten zien, vooral na de training. We hadden gehoopt dat deze training zou bijdragen aan de road to onze eerste 11x11 interland. Helaas gooide corona roet in het eten en liggen we tot nader order stil met onze sportieve praktijken. Heel jammer, iedereen zag er echt naar uit. De wedstrijd gaat zeker gepeeld worden Frankrijk, alleen de datum is nog niet bekend. 

Ronald Spelbos, onze nieuwe ambassadeur

 

Weer hebben we goed nieuws te melden. Nadat er deze maand maar liefst 4 nieuwe spelers zijn toegevoegd aan onze spelersgroep, hebben we ook Ronald Spelbos als ambassadeur kunnen verwelkomen. 

Ronald heeft een mooie staat van dienst als speler en trainer en is 20 jaar hoofdscout geweest bij de KNVB.

Dit voelt weer als een stap verder voor ons team. 

Ronald zal ons op diverse vlakken helpen en ook af en toe een training en wedstrijd komen bezoeken.

We hopen op een mooie samenwerking.

Eindelijk weer eens een wedstrijd

Op 13 september  hebben we eindelijk weer eens een 7x7 wedstrijd gespeeld. Tegenstander was het alom bekende Gratis Bier In De Kantine uit Apeldoorn. Op het veld van AGOVV, waar we wederom netjes werden ontvangen, werd om 13.00 uur afgetrapt voor 4x15 minuten voetbal. Ook nu waren beide partijen gelijkwaardig de eerste 20 minuten. Misschien hadden we het meeste recht om met een voorsprong de eerste rust in te gaan. Goed verzorgd spel zorgde ervoor dat we veel kansen kregen, maar het vizier stond vandaag totaal niet op scherp. Best jammer. Na een minuut of 22 stond het nog 1-1. Maar daarna ging het hard. Conditioneel werden we overklast en uiteindelijk resulteerde dit een zeer geflatteerde 2-9 nederlaag. Een 10-10 eindstand was echt mogelijk geweest. Wel goed om te zien dat we bleven voetballen en dat beide nieuwe spelers een echte aanwinst zijn voor ons team. We kijken uit naar 13 december!!!!!

Eerste interland 11 x 11 tegen het Frans Transplantatie voetbalteam

Op 13 december spelen we onze eerste 11 tegen 11 interland. OP het complex van FC Lienden zullen we onze Franse collega's ontvangen. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur. Het is voor beide landen een mooi moment om in deze tijd tegen elkaar te mogen spelen. Er zijn diverse media die hier aandacht aan gaan geven en dat is heel mooi natuurlijk. Hopelijk zitten er een mooi aantal mensen op de tribune om beide teams aan te moedigen.

Welkom Aaron Meijers!  

 

Met trots mogen wij Aaron Meijers verwelkomen als Ambassadeur van het Nederlands transplantatie voetbalteam! 

Aaron stroomde in 2006 door vanuit de jeugd van FC Volendam. Vervolgens groeide hij uit tot een tot een vaste waarde in het eerste elftal. Aaron werd in het seizoen 2007/2008 met Volendam kampioen van de Eerste divisie en promoveerde zodoende met de club naar de Eredivisie. In de jaren die volgde verruilde Aaron FC Volendam voor RKC Waalwijk waarmee Aaron voor de tweede keer in zijn carrière kampioen van de Eerste divisie is geworden.  

Sinds 2012 speelt Aaron voor ADO Den Haag en ook hier is hij uitgegroeid tot vast waarde van het team en benoemd tot aanvoerder! 

Aaron staat achter ons maatschappelijke doel; het onder de aandacht brengen van orgaandonatie. Daarnaast steunt Aaron onze ambities en toekomstplannen van ons voetbalteam!  

Naast onze ambassadeur Marco van Hoogdalem zijn wij ontzettend blij met de komst van Aaron Meijers!  

 

Eerste training bij FC Lienden

Op 9 augustus hebben we de training afgewerkt op het mooie complex van FC Lienden. Met een zeer warm ontvangst werden we daar onthaald.
Niets was teveel en alles was perfect geregeld.
Ze hadden hun eigen huisfotograaf die de warmte op het veld trotseerde om mooie plaatjes te schieten.
Ook Andre Groothuis van onze Stichting was aanwezig. Hij had zelfs flesjes koud water meegenomen voor ons. Echt top.
Daarnaast was Carolien Krouwel met haar man Bert van de lokale tv SRC aanwezig die enkele interviews heeft afgenomen en een mooi item ervan heeft gemaakt. Carolien is geen onbekende, zij heeft zelf nl een harttransplantatie ondergaan. Natuurlijk geprobeerd om haar bij het team te halen 😉.
Het was ondanks de hitte echt een top dag!

https://youtu.be/70TryHwB0w4

 

 

 

FC Lienden onze thuisbasis

Inmiddels zijn we met FC Lienden overeengekomen dat we daar altijd kunnen trainen. Onderling hebben we afgesproken dat we natuurlijk ook kijken om bij BVO's onze kunsten te laten vertonen. Maar we zullen jaarlijks minimaal 6 keer bij FC Lienden mogen trainen. Hier zijn we heel blij mee natuurlijk en bij deze willen we FC Lienden alvast bedanken voor hun aanbod en hartelijkheid.

9 augustus 2020 zullen we voor de eerste keer daar gaan trainen.

 

Namens heel het team, bedankt!!

12 juli 2020 Training Footy Amsterdam

Vandaag maar weer eens de vrienden bij Footy's Amsterdam opgezocht. In heerlijk voetbalweer een lekkere training afgewerkt. Een lekker positiespel en natuurlijk, het mag weer, een afrondende partijspel. Hoewel het voor enkele weer enige tijd geleden was dat ze een bal hadden getrapt viel het spel en de conditie reuze mee.

Zelfs André Lassooij, commissielid van de WTGF was aanwezig om ons spel te aanschouwen en zoals altijd was hij wederom positief over ons spel.

Inmiddels heeft Wales ook de eerste training achter de rug gehad. Hopelijk worden steeds meer landen vrijgegeven om te gaan trainen zodat we toch binnen aanzienlijke tijd een heus oefeninterland kunnen gaan spelen. We zijn er allemaal aan toe.

14 juni 2020 Training Oirschot Vooruit

Eindelijk, na een paar maanden niet te hebben kunnen trainen vanwege het coronavirus, mochten we vandaag weer de kicksen aantrekken. Oirschot Vooruit uit Oirschot nodigde ons uit om daar weer aan de gang te gaan. Hoewel dit voor sommige mensen 2 uur rijden is, was dat helemaal geen probleem. Dit bewees maar weer hoe hongerig de spelers waren naar de bal. Uiteraard netjes getraind met de anderhalve meter restrictie. Ondanks de 2 uur durende stromende regen en het feit dat we geen gebruik mochten maken (RIVM regels) van de kleedkamer en de kantine is er toch lekker en fanatiek getraind. En ik moet zeggen dat de conditie best goed was dus de mensen hebben goed zelf aan hun conditie gewerkt. Op 12 juli hebben we de volgende training, vermoedelijk bij FC Lienden.

De bal is weer gaan rollen en dat is toch één van de mooiste dingen voor deze groep.

World Transplant Games 2021 in Houston gaan NIET door!!

Vandaag ontvingen wij onderstaand bericht van de WTGF dat de WTG 2021 in Houston niet zal doorgaan.

De huidige onzekerheid over het Coronavirus in combinatie met de zorg voor de gezondheid van de deelnemers is de belangrijkste reden voor dit besluit. Het is voor de eerste keer in ruim veertig jaar dat de World Transplant Games niet kunnen doorgaan. De spelen in Houston zijn definitief gecanceld en zullen ook niet verplaatst worden naar 2022. Waar de WTG in 2023 zal plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend.

Ondanks dat we dit erg jammer vinden staan we wel achter het besluit.

Via deze link kun je de mededeling van de WTGF over dit besluit lezen.

https://files.mail-list.com/m/wtgfcrandtm/MEDIA-RELEASE-World-Transplant-Games-2021-Houston-USA-Cancellation-2.pdf

02-04-2020 Afgelast

Vanwege het coronavirus dat heel de wereld in zijn greep heeft, is zowel de donordag als het WK in Italië afgelast. Voor beide activiteiten wordt een nieuwe datum gezocht. Zodra er meer info is dan zal deze hier bekend gemaakt worden.

 

Voor nu, blijf allemaal gezond en volg de regels van het ministerie en het RIVM op.

06-06- 2020 FC De Rebellen

De geruchten dat de vrienden van FC De Rebellen een wedstrijd willen gaan spelen tegen het Nederlands Transplantatie Voetbalteam iseen feit. Ze zullen ongetwijfeld al in trainingskamp zijn om zich klaar te maken voor die wedstrijd. Wijzelf zullen eerst nog wat hoogtestages afwerken in Amsterdam, Apeldoorn, Leiden en Almere. Als beide teams fit zijn zullen we hier uiteraard zsm op terugkomen.

Aanvang zal om 18.00 uur zijn op het sportcomplex van DVV Duiven.

Het beloofd een mooie dag te worden met verschillende sporten en diverse speciale gasten waaronder dus de Rebellen.

 

16 februari Zaalvoetbalwedstrijd tegen Politieteam NL

Op 16 februari was er nogal veel politie op de been in Tilburg Reeshof. Er was nl een probleem met het Transplantatie voetbalteam. Ze moesten in bedwang gehouden worden voor de wedstrijd in de zaal. Gelukkig is de politie je beste vriend en al snel bleek dat respect voor elkaar groot was. Deze wedstrijd tegen de Politie is de zaal was wel een heel mooi affiche. Veel toeschouwers en zelfs de lokale en landelijke pers was aanwezig. Van te voren samen met de tegenstander koffie gedronken met een klein gebakje. De wedstrijd zelf was de eerste helft heel spannend. een 2-3 achterstand tegen de politie is geen schande. Maar helaas werd het in de 2e helft eens te meer duidelijk hoe fit de politie wel niet is, en dat wij in Nederland eigenlijk geen gelijkwaardige tegenstanders hebben. Ondanks de nederlaag was de dag heel positief en de politie stond zelfs open voor een revanche. 

Toch veel positieve dingen gezien, en weer een nieuw lid zien spelen. Peter Marsé heeft zich toegevoegd aan dit speciale select gezelschap.

19 januari 2020 Footy Amsterdam  en ADAM's ID

Op 19 januari stond de 1e training voor 2020 bij Footy's Amsterdam gepland. Van te voren een gezellig samenzijn onder het genot van een kop koffie met gebak bij Adam's ID in Amsterdam. Dat was allemaal prima geregeld en het was dan ook een gezellige boel.

Om 12 uur startte de training die bestond uit een goede warming up en een onderlinge partij. Iedereen deed mee, dus ook de fysio's en staf. De Road to Italy is gestart. Volgende maand een zaalwedstrijd tegen de Politie.

15 december 2019 FC Dordrecht training

De laatste training van het jaar werd afgewerkt op het complex van FC Dordrecht. Het weer was niet geweldig, maar dat mocht de pret niet drukken. Vandaag geen nieuwe mensen op de training maar in januari verwachten we zeker weer 2 nieuwe leden. Wel werd vandaag de Illinois test afgenomen bij de spelers die aanwezig waren. Dat zag er wel goed uit! Daarna een oefening voor de opkomende back uitgevoerd en een 1 tegen 1 situatie gecreëerd in een oefening. Tuurlijk afgesloten met een partijspel.

FC Dordrecht bedankt voor de gastvrijheid!

 

19 januari staat de eerste training in 2020 gepland bij Footy's Amsterdam. Voor de training doen we eerst nog een kop koffie met gebak om het nieuwe jaar goed te starten.

Iedereen alvast mooie feestdagen en een spetterend 2020!!

17 November 2019 Training Doetinchem

Op 17 november hebben we een training afgewerkt bij de Graafschap. Met weer 2 nieuwe leden, Koen Geurts en Arjan Pothuizen, erbij is er een lekkere training neergelegd. Ondanks het mindere weer waren er toch ook nu weer een aantal supporters meegereisd en ook onze fysio van FysioHolland Thijs was er om evt blessures te behandelen en de spiertjes los te maken. Zelfs de huisfotograaf André Groothuis had de weg naar Doetinchem gevonden. Dit doet ons goed dat er zoveel mensen ook naar onze trainingen komen.

Anderhalf uur lekker getraind. 15 december staat de laatste training van 2019 op het programma. FC Dordrecht is dan onze gastheer. 

Kan niet anders zeggen dat dit jaar om is gevlogen.

13 oktober 2019 demowedstrijd Excelstior Rotterdam

In het kader van de Bijzondere Eredivisie werden er enkele bijzondere voetbalteams door Excelsior uitgenodigd om hun kunsten daar te laten vertonen. Naast het meisjes -17 CP team, Meidenteam Excelsior werden wij ook uitgenodigd om daar aanwezig te zijn.

Was mooi om op Woudenstein een demowedstrijd te spelen. Daarna mochten de teams van de bijzondere eredivisie aantreden om hun wedstrijdjes te spelen. Wat een genot om te zien. Zoveel plezier en inzet, en een enorme sportiviteit. Daar kunnen nog vele een voorbeeld aan nemen.

Op naar 17 November waar op het complex van de Graafschap de volgende training wordt afgewerkt.

 

12 oktober 2019 wedstrijd vv Terheijden

Een druk weekend dit weekend. Vandaag een wedstrijd tegen de selectie van Terheijden en morgen een demowedstrijd op Woudenstein in Rotterdam. Terheijden heeft een voetbal voor iedereen dag georganiseerd. Prima initiatief waar we graag aan meewerken. Walking Footbal, CP voetbal en G voetbal waren naast ons de disciplines die aanwezig waren. Wij speelden dus tegen de selectie waar zowaar ook een getransplanteerde speler meedeed. Bij ons was Gijs Geerards voor het eerst aanwezig. Team blijft groeien. Ook hebben enkele mensen zich aangemeld die binnenkort mee gaan trainen/spelen. Spelersgroep zit nu op zo'n 20 spelers.

De wedstrijd eindigde in een 9-7 winst voor Terheijden die we het echt lastig hebben gemaakt. Mooi ontvangst en geweldig georganiseerd door Terheijden.

15 september 2019 training AGOVV Apeldoorn

De eerste training na de WTG. Ons goede spel op de WTG is niet onopgemerkt gebleven. Weer 2 nieuwe spelers erbij. Florinda Siep en Hennis Martens mochten hun opwachting maken op het complex van AGOVV. De vereniging waar een Klaas-Jan Huntelaar, Dries Mertens en Peter Bosz groot zijn geworden. Positiespelletje, passoefening en afwerken waren enkele oefeningen die aan bod kwamen. Goed was het om te horen dat we bij AGOVV vaker welkom zijn en nieuwe afspraken zijn dan ook al gemaakt. Top dat zulke verenigingen ons die kans bieden zodat we lekker kunnen trainen.

18 t/m 25 augustus 2019 WTG Newcastle

 Hier hebben we naar toegeleefd. Het WTG. Frankrijk, Italië, Finland, Groot Brittannië 1 en 2 zijn de teams die het deelnemersveld compleet maken. Door als poulewinnaar te eindigen kwamen we in de halve finale tegen Italië. Iedereen was enthousiast over ons mooie spel. Vele toeschouwers van alle landen stonden achter ons. 2-1 winst zorgde voor de finale plek. Onverwacht. tot 5 minuten voor het einde stond het nog 0-0. We kregen een Robben momentje maar uit de counter wisten de Engelsen te scoren. Alles op alles gezet, maar helaas. in een leeg doel viel de 2-0. We hebben geen goud verloren maar ZILVER gewonnen. Alle landen zijn al enkele jaren met voetbal bezig en wij zijn pas dit jaar serieus gestart. We kregen heel veel complimenten. niet alleen over ons mooie aanvallende spel, maar ook over onze sportiviteit. Na het bedanken van de supporters en de organisatie hebben we na het ophalen van onze medailles een erehaag gemaakt voor de kampioenen van Groot Brittannië 1. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Zelfs de voorzitter van de WTG, Chris Thomas, was hier vol lof over.

28 juli 2019 Footy Amsterdam wedstrijd Amsterdams Zaalvoetbalteam

 Vandaag de laatste testcase voordat we naar Newcastle gaan om deel te nemen aan de Games. Een Amsterdams zaalvoetbalteam was bereid om het tegen ons op te nemen. Een lekkere pot voetbal die in een gelijkspel eindigde. Terecht, we waren aan elkaar gewaagd. Veel goede dingen gezien, maar ook enkele verbeterpunten. Na de wedstrijd nog even gesproken hoe we het gaan aanpakken in Newcastle. De neuzen staan al de goede kant op. Teamspirit is op en top. Hopelijk een mooie afloop en resultaat in Newcastle.

21 juli 2019 Footy Amsterdam training

 By Footy Amsterdam hebben ze kunstgrasvelden met de juiste afmetingen die ze ook bij de World Transplant Games in Newcastle gebruiken. Ideaal om daar dus te trainen. Peter Mietes en Harm Bulthuis hebben zich toegevoegd aan de spelersgroep. We blijven groeien, en dat is mooi. Wederom lekker getraind op spelsituaties en het snel omschakelen van verdediging naar aanval. Volgende week hebben we op dit complex ook een wedstrijd gepland staan met de WTG-spelers.

15 juni 2019 vv Boskant wedstrijd

 Vandaag stond de 2e wedstrijd van het Tranplantatie Voetbalteam op het programma. Tegen de kampioenen van de JO19-1 van VV Boskant werd er op een zonnig lekker grasveld gevoetbald. Een grote verbetering qua spel als tegen de jongens van Gudok was het resultaat. Een wedstrijd die zelfs als de eerste overwinning van ons in de boeken gaat. Een dank je wel naar vv Boskant is wel op zijn plaats. Niet alleen dat we daar mochten spelen, maar ook een loterij met mooie opbrengst voor ons team en een lekker broodje hamburger toe maakten deze dag compleet. Speciaal bedankje aan Bea die zich inzet voor ons!

18 mei 2019 Benefietwedstrijd TSV Gudok Tilburg

 Dit is een hele belangrijke dag geweest voor ons team. Onze eerste officieuze wedstrijd stond die dag gepland op het complex van TSV Gudok. Er werd gespeeld tegen een JO17 team van de lokale voetbalvereniging. De dag werd voorgegaan door een lekkere lunch bij de coach thuis. Daarna de wedstrijd gespeeld voor een kleine 200 supporters. We vroegen vooral aandacht voor orgaandonatie maar wilden ons natuurlijk ook in de kijker zetten. Dat is goed gelukt. Veel aandacht in de regionale kranten en zelfs Het Brabants Dagblad heeft een mooi artikel in de krant gezet. Wederom weer 2 nieuwe spelers erbij, Chris Meleziër-Henny Tolboom. De groep bestaat nu uit 14 spelers, 2 trainers en 3 fysio's (Yoeri van Assouw-Magnus AaLberg-Thijs Kalkdijk) van FysioHolland die elke training aanwezig zijn.

14 april 2019 FC Almere City training

Weer een Betaald Voetbaloganisatie die ons hartelijk verwelkomt op hun complex. Dit is natuurlijk geweldig. Hierdoor kunnen wij en lekker trainen maar ook ons team en vooral het orgaandonorschap onder de aandacht brengen. Dat is natuurlijk heel belangrijk. Bewust nadenken over orgaandonor of niet.

In Almere hadden we schitterend weer en naast 2 nieuwe aanwinsten Klaas Veenstra en Glenn Sadhinoch kunnen we ook iemand toevoegen aan de technische staf. Maurice Vorstenbosch gaat als rechterhand fungeren van Robin Simons. Stillaan groeit onze voetbalploeg gestaag, en dat is alleen maar mooi en komt de trainingen alleen maar ten goede.

17 maart 2019 TSV Gudok Tilburg training

In Tilburg begonnen we met een zonnetje, die snel omsloeg naar regen om vervolgens uit te monden in een fikse hagelbui. Nam niet weg dat deze spelers gewoon doorgaan. Waar andere voetballers de kleedkamer op zouden zoeken werd er in deze omstandigheden een training afgewerkt met verschillende oefenvormen. Dit alles o.l.v. Robin Simons die na die dag uit zo monden tot de vaste trainer/coach van de groep. Verder was er ook plaats voor Marco van Eliveld op het veld.

17 februari 2019 Vitesse Arnhem training

Op een koude donderdagavond trainen op het complex van Vitesse Arnhem. Sneeuw lag op het veld maar dat nam niet weg dat het team, dat inmiddels gegroeid is, gewoon lekker getraind heeft o.l.v. Stan. Ruud op de Kelder-Arno Hoeckx-Hester Elisen-Roald Anderson zijn de nieuwe aanwinsten van het team. Mark was een gastspeler die mee heeft getraind die dag.

17 januari 2019 't Gooi Hilversum

Hier is het eigenlijk allemaal begonnen. De eerste training in de zaal met een transplantatie voetbalteam. Met deze groep is hier de fundering gelegd van ons team, het andere "Oranje".

Op deze foto staan Bob Rietbergen-Willem Heinis-Ivo Hougardy-Jimmy Vorstenbosch-Stan Kwakman-Stefan Bakker-Frank Kuipers.

Even voor een 1e training vanuit heel Nederland naar Hilversum rijden om een balletje te trappen. Vele zouden het er niet voor over hebben, deze kanjers wel.